3 nejčastější chyby při odličování. Děláte je taky?

Zdá se vám, že vaše pleť působí unaveně a zašedle? Trápí vás pupínky a ucpané póry? Zaměřte se na způsob, jakým se odličujete. Správné techniky spolu s volbou vhodných produktů dokážou zázraky. Zjistěte, v čem ženy nejčastěji chybují a objevte jednoduché tipy, které vám péči o jemnou pokožku obličeje a dekoltu usnadní.

 

  1. Obličej si odlíčíte, ale nevyčistíte

Většina odličovačů je určena na odstranění make-upu a malých nečistot, které se na pleti usadí v průběhu dne. Už si však nedokážou poradit s hloubkovým vyčištěním. Právě proto by měl po odlíčení vždy následovat další krok.

 

Použijte čisticí gel nebo pěnu. Zatočíte tak s rozšířenými a zanesenými póry a zlikvidujete rozpuštěné zbytky dekorativní kosmetiky, které na pokožce zůstaly po odlíčení. Když důkladné vyčištění nebudete zanedbávat, vyhnete se boji s otravnými pupínky a komedony.

 

Na závěr nezapomeňte stáhnout póry pleťovou vodou. Nebudou se tolik zanášet a předejdete jejich ucpávání. Zároveň také připravíte pokožku obličeje a dekoltu na dávku pečujícího krému. Vyzkoušejte třeba Přírodní pleťovou vodu Eco Cosmetics.

 

  1. Občas odličování vynecháte

Čas od času jdete spát neodlíčená? Nesázejte na to, že vám to vaše pleť odpustí. Po náročném dni zvolte chytrý produkt, který zvládne odlíčit i vyčistit v jednom kroku. Může jít třeba o vlhčené ubrousky. Jen pozor, ať po nich nesaháte příliš často. Důkladný odličovací rituál s kvalitními přípravky totiž nemůžou nikdy nahradit.

 

Princip dva v jednom můžete použít také v případě, kdy chcete pokožku vyčistit a zároveň osvěžit a regenerovat. Pomůže vám odličovací mléko Kvitok. Jednoduše jej naneste na pleť a nechte působit 5 až 10 minut. Na závěr setřete vatovým tamponkem a těšte se z vyčištěného a rozzářeného obličeje bez nečistot a odumřelých buněk.

 

  1. Trápíte svůj obličej obyčejnou micelárkou

Micelární vody z drogérie by se ve většině případů daly přirovnat k chemickému koktejlu. Skvěle vyčistí a zbaví nečistot, při dlouhodobém používání však mohou vysušovat, a to dokonce do takové míry, že se na pokožce objeví šupinky. Aby toho nebylo málo, občas způsobují mastnotu, hrubost a zašedlost.

 

Pokud vás pleť zlobí, vyhoďte starou nekvalitní micelárku do koše a nahraďte ji přírodní variantou. Micelární odličovač OnlyBio garantuje 99,05 % čistě přírodních surovin. O vaši pokožku bude pečovat vysoce kvalitní řepkový olej, který zklidňuje a hojí. Dopřejete jí také dávku vitamínu E pro svěží mladistvý vzhled. Odličovač OnlyBio stačí nanést na vatový nebo bavlněný tamponek, pomocí kterého make-up a nečistoty snadno odstraníte. Poradí si také s odlíčením očního okolí.

 

I v případě, že používáte micelárku, nezapomínejte na závěrečné stažení pórů pleťovou vodou.

 

Tip! Při odličování očí postupujte opatrně a zapomeňte na jejich mnutí nebo tření. Kůže v očním okolí je velmi tenká a citlivá. Nešetrné zacházení je přímou cestou k vráskám a povislému koutku oka.

 

Jak na to? Tamponek s produktem přiložte na víčko a nechte působit. Pak make-up opatrně setřete. Postup opakujte, dokud oko nebude dokonale odlíčené.

 

Místo vatových odličovacích tampónků můžete použít ručně háčkované, které vám vydrží i několik let. :)

Doporučujeme si pořídit i praktický face roller a gua-shu, který vám pomůže svaly po obličejové masáži zregenerovat a zintenzivnit působení krémů i v hlubších vrstvách pokožky.

Pro dlouho mladistvě vypadající pleť doporučujeme zkusit tzv. Obličejovou jógu (Face jógu).

 

 

 

 

Autor: Barbora Zemková

 

Zpět do obchodu