AHOJ! Vítám Tě:) Že jsi to TY, dám ti tajnou slevu -10%. Použij kód Joga10 :)

1. díl: Kam na jógu v Brně - Jóga s Adélou

Rozhodly jsme se, že vám usnadníme rozhodování kam si jít v Brně zacvičit a otestujeme pro vás jógová studia. U nás na blogu pak najdete informace o tom, jak lekce probíhá a co můžete čekat.

V prvním díle našeho brněnsko-jogínského seriálu vás zavedeme do Slatiny do studia YOGA ADELA, abychom na vlastní kůži vyzkoušely, jaká je lekce s podtitulem Zdravá záda a čistá hlava.

 

Studio se nachází v části Brno-Slatina a pokud se rozhodnete vyrazit z centra autobusem či trolejbusem počítejte s cestou necelých 20 minut, autem zde budete od nádraží přibližně za čtvrt hodiny. Studio sídlí v areálu Sportovního klubu Slatina hned naproti autobusové zastávce Přemyslovo náměstí. Pohodlně zde zaparkuje buď přímo v areálu nebo poblíž u místní školy.

 

Samotné cvičení lekce Zdravá záda a čistá hlava má na starosti přímo majitelka studia - Adéla Skolková. Jak sama říká, žádná z jejich lekcí není stejná. Adéla se věnuje cvičení jógy již více než 12 let a baví jí zejména jóga klasická. Je držitelkou mezinárodního certifikátu od Yoga Alliance a kromě akreditace pro výuku jógy od Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy se Adéla může pochlubit i absolvováním kurzu na Srí Lance, kde se cvičení věnovala s opravdovými jógovými mistry.  V jejích lekcích můžete najít i prvky kundalini jógy a nevyhýbá se ani jiným stylům jógy.

 

korková jogamatka joga v brně 

 

Samotná lekce Zdravá záda a čistá hlava začala kontrolou dechu a vnímáním přítomnosti tady a teď. Éterická lektorka Adéla vás svým podmanivým hlasem provází skrze uvědomění vlastního těla a poté, když jste uvolněni, započne se cvičením. Cviky probíhají v pomalejším tempu na pomezí jemné a jin jógy. Opravdu velký důraz je zde kladen na protažení zad, která mohou být zejména vlivem sedavého zaměstnání zablokována. Výdrž v pozicích je spíše delší a změny pozic na sebe plynule navazují.

Tempo je poklidné a naplno cítíte, jak z vás v jednotlivých asánách odchází únava a napětí. Jógová lekce Zdravá záda a čistá hlava je vhodná i pro jógové začátečníky. Lektorka Adéla je připravena pomoci při zvládnutí obtížnějších pozic, případně ochotně poradí jednodušší verzi pozice, která bude vyhovovat vašemu rozsahu a možnostem. Ani vám nepřijde, že 45 minut uplyne jak voda a lekce se pomalu přiblíží ke konci.

 

joga studio brno korkova jogamatka 3

 

Jak bývá na józe zvykem i na lekci v jógovém studiu ve Slatině přichází závěrečné uvolnění v relaxačních pozicích. Zvláštností lekce, se kterou jsme se na hodině setkaly bylo společné zpívání manter v kruhu. Zpěv samozřejmě není povinností a nikdo vás k němu nutit nebude, pokud se na to nebudete cítit. Podle lektorky Adély zpívání manter nepraktikují pravidelně, ale zkrátka čas od času, kdy cítí, že by to mohlo účastníkům pomoci k ještě většímu uvolnění a relaxaci, a nebo zpívají tehdy, když si to přítomní přejí. Zpívání manter harmonizuje a povznáší. Po jemné a uvolňující lekci jógy byl zpěv v energetickém kruhu příjemnou třešničkou na dortu.

 

Studio YOGA ADELA  můžeme doporučit všem, kteří preferují klidnější cvičení v malé skupině. Interiér je útulně zařízený a nechybí možnost zapůjčit si podložku a nebo se občerstvit čajem.

 

Rozpis lekcí nalezntete na: http://www.yogaadela.cz

 

 

Zpět do obchodu