Obličejová jóga - jednoduché omládnutí za pomocí face jógy

 

Jóga má mnoho zajímavých odnoží a forem. Jednou z nich je tzv. obličejová jóga (face jóga) či obličejová gymnastika. Pomocí pravidelného cvičení vašich obličejových svalů můžete omládnout až o deset let. Posviťte si na vrásky a vyzkoušejte obličejovou jógu. Prozradíme vám, jak na ní!

 

Proč cvičit obličejovou jógu?

Kdo by si nepřál být pořád krásný a mladý. I přesto, že v současnosti máme k dispozici mnoho nástrojů na to, jak stárnutí zmírnit, některé projevy lze zastavit jen stěží. Namísto botoxu a plastických operací, je možné vrásky zastavit či zmírnit i díky pravidelnému cvičení a pravidelné péči o pleť.

Pokud jste si i vy v poslední době při pohledu do zrcadla uvědomili, že váš obličej zdobí první jemné vrásky a nebo máte prostě pocit, že již nevypadáte tak svěže jako dřív, je ten správný čas, začít s cíleným a vědomým procvičování obličejových svalů.

 

Benefitů, které toto nenáročné cvičení přináší, je hned několik:

  • obličej bude symetričtější a bude působit svěže;
  • pleť bude více prokrvená a bude vypadat vypnutě;
  • drobné vrásky se vyplní díky zvýšené tvorbě kolagenu a elastinu;
  • rty budou plnější;
  • díky pozvednutým koutkům budete vypadat vždy dobře naladěni;
  • zkrátka budete krásnější :-)

 

3 cviky pro mladistvý vzhled

Na obličeji a na krku máme celkem 57 svalů. Některé z nich umožňují pohyby očí, díky jiným žvýkáme a také je zde mnoho svalů, které zajišťují to, že obličejem můžeme nejlépe vyjádřit emoce. 

Na internetu najdete mnoho návodů, jak obličej procvičit. Předem varujeme, že při cvičení si dost často budete připadat legračně. Doporučujeme cvičit o samotě, kde se vašim šklebům a pitvoření můžete v klidu zasmát. Ideální je si z obličejové jógy udělat pravidelnou ranní či večerní rutinu spojenou s péčí o obličej.

Oční jóga je lepší jak botox

 

  • Mezi nejsnadnější cviky patří ten, když budete střídavě pusou dělat velký kruh jako když říkáte ÓÓÓ a malý kruh, jako kdybyste se chystali někoho políbit. Při otevřené puse můžete navíc i vypláznout jazyk. Tímto cvikem zabojujete proti mimickým vráskám kolem úst.
  • Vrásky z čela zmizí, když se zaměříte na zvedání obočí. Zdvihejte obě obočí současně a soustřeďte se na to, aby se vám při tomto pohybu nevlnilo čelo. Cvik si můžete trošku ztížit tím, že si na čelo položíte ruce a budete kromě obočí posouvat i prsty.
  • Do třetice našich tipů tu máme cvik proti druhé bradě. Té se snadno zbavíte, pokud zakloníte mírně hlavu a zatnete svaly na krku. Pomocí koutků na vaší puse stáhněte pusu do tenké čárky a vystrčte bradu směrem vzhůru.

 

K tomu, aby účinky obličejové jógy byly maximální, doporučujeme jí praktikovat každý den alespoň 10 minut. Cvičení můžete podpořit i vhodně zvolenou kosmetikou. Ideální jsou denní a noční krémy s hydratačními účinky. K ruce si můžete pořídit i praktický face roller a gua-shu, který vám pomůže svaly po obličejovém cvičení zregenerovat a zintenzivnit působení krémů i v hlubších vrstvách pokožky.

 

 

Autor: Radka Fučíková

 

Zpět do obchodu