AHOJ! Vítám Tě:) Že jsi to TY, dám ti tajnou slevu -10%. Použij kód Joga10 :)

Moje první korkomatka - aneb na jógu s korkovou jógamatkou

Na vyzkoušení korkové jógamatky české značky Aryama jsem si brousila zuby už docela dlouho. Od té doby, co jsem se začala věnovat intenzivnějšímu cvičení jógy jsem totiž řešila, jakou podložku si vybrat. Na trhu je jich takové množství, že to opravdu není snadné. Pro začátek jsem si pořídila jednu z nejlevnějších, které jsou dostupné v obchodech se sportem a nebyla jsem spokojená ani v nejmenším. Jógamatka klouzala a vzhledem k tomu, že byla celá vyrobená z plastu, nějak jsem se s ní nedokázala propojit. Zkrátka to nefungovalo. A tak nadešel čas na to, vybrat si jógamatku, která bude o level výše a se kterou si budu schopna „vytvořit vztah”.

Nemám totiž moc ráda půjčovat si karimatku přímo v jógových studiích. Není to příliš hygienické a navíc se při použití cizí podložky zkrátka tak neuvolním, jak by bylo potřeba.

 

 korková jogamatka aryama, ekollogická poldožka na jógu

 

Jógamatka s jelenem, kterou jsem si vybrala, mě zaujala tím, že je na první pohled jiná, než jsou ostatní podložky na jógu. Mám pro takové věci zvláštní zalíbení a vždy si vybírám věci tak, abych vystoupila z davu. Za tu dobu, co se cvičení věnuji, jsem korkových podložek viděla několik, ale s jelenem nebyla žádná :-)

Navíc mě velmi oslovilo to, že podložka je ekologická a údajně i kompostovatelná, což je prostě Wow!

Symbolika je pro mě důležitá ve všem, co dělám, a proto věřím, že díky vyobrazenému motivu pociťuji při cvičení a hlavně při balančních pozicích ve stoje, spojení se zemí. Intenzivně skrze podložku vnímám místo, kde stojím, a je to pocit, který jsem nikdy předtím nezažila. Myslím, že pro cvičení jógy, je takové souznění s podložkou, a nebo i s tím, co máme na sobě, velmi důležité. Zkrátka, měli bychom se cítit, co nejlépe, abychom si mohli cvičení naplno užít. Jelen je můj průvodce jógovou praxí a jsem za to moc ráda.

 eko podložka na jogu aryama

  

Kromě toho, že je podložka moc krásná a pohodlná je také unikátní materiálem, ze kterého je vyrobena. Podložku tvoří dvě přírodní suroviny - portugalský korkovník a kaučuk. Díky spojení těchto dvou materiálů je korková podložka velmi ohebná a pružná.

Bála jsem se toho, že korek může při rolování podložky prasknout a byla jsem mile překvapená, že je velmi ohebný a praskliny se nevytvářejí. Tloušťka podložky je 3 mm. Hodí se pro použití například i na trávníku.

Na dotek je povrch hladký a příjemný. Od korku jsem očekávala, že bude o něco hrubší, ale není tomu tak. Kaučuk vždy přilne k podlaze a nehne se ani při složitějších ásánách. Pokud se při cvičení zpotím, nekloužou mi ani ruce po korkovém povrchu.

Je to zkrátka součást jógového vybavení, na kterou se můžu spolehnout.

Pokud si plánujete korkomatku pořídit, hodí se vědět, že případné nečistoty z povrchu snadno očistíte vlažnou vodou popřípadě s pár kapkami citrónu. Pro přenášení se hodí praktický popruh, díky kterému srolovanou korkomatku hodíte na záda a snadno si ji tak přenesete kamkoli.

 

korková podložka na jógu aryama, korkomatka ořez

 

Korková podložka se stala mým parťákem, bez které si cvičení jógy už nedokážu  představit :)

 

 

Výběr z více designů korkomatek naleznete zde.

 

 

autor: FR

 

  

Zpět do obchodu