Omlouváme se, objednávky je možné zadat, jen budou odbaveny až 25.4. Děkujeme za pochopení. Krásný den ARYAMA :)

Výhody používání veganských kondomů od A do Zet

V posledních letech se v celém světě i v České republice výrazně prosazuje veganství jako životní styl. Dávno už nejde jen veganskou (rostlinnou) stravu, ale veganství se týká i  omezování spotřeby ostatních produktů obsahujících některou složku pocházející ze zvířete a nebo produktů, které byly na zvířatech testovány. Můžete se tak setkat s veganskými botami, kosmetikou, tampony a nebo právě kondomy. I v posteli se člověk může chovat eticky a s úctou k přírodě a živým tvorům.

Na našem e-shopu v sekci Pro muže najdete výrobky australské značky Glyde, která v roce 2006 obdržela certifikát od společnosti Vegan Society, která stojí za vznikem a rozvojem veganského hnutí na celém světě.

Připravili jsme pro vás detailní popis toho, v čem jsou kondomy Glyde opravdu výjimečné:

 

Alergie - Při výrobě kondomů se nepoužívá zinek N diethyldithiocarbomate, ani zinek N dibutyldithiocarbomate. Při vulkanizaci jsou nahrazeny dygenilgaunidínem, který se při oplachování hotového výrobku odstraní. Tím se snižuje riziko, že se při použití rozvine tzv. thiuram mix alergie (alergie na urychlovače vulkanizace). Jako lubrikant se používá 100% silikonový olej, který je hypoalergenní.

 

Barviva - Kondomy Glyde jsou barveny pouze použitím přírodních látek. Nenajdete zde opravdu žádnou zbytečnou chemii. Pro získání barev se využívají extrakty z červeného zelí a mrkve.

 

Certifikáty - Firma Glyde je držitelem několika certifikátů, které zaručují vysokou kvalitu jejich výrobků. V roce 2006 obdržela certifikaci od společnosti Vegan Society, která stojí za rozvojem veganského způsobu života. Dále se společnost může pochlubit zařazením do PETA’s Caring Consumer Program. Tento program je garancí toho, že výrobky nejsou testovány na zvířatech.

 

Délka - Kondomy Glyde jsou dostupné v několika velikostech, tak aby se přizpůsobily velikosti každého penisu. Vybírat si tak můžete z délky 180 mm u kondomů s příchutí a Ultra, 190 mm u kondomů typu Maxi a nebo 200 mm u kategorie SuperMax.

 

Ekologie - Výrobce při produkci dbá na to, aby jeho podnikání nemělo negativní vliv na životní prostředí. Kaučuk, ze kterého se kondomy vyrábí pochází z udržitelných kaučukových plantáží v Malajsii. Tyto plantáže byly založeny v roce 1905 a jejich plocha se nezvětšuje, ani nezmenšuje. Pravidelně jsou vysazovány nové stromy tak, aby zde byla stabilní úroda. Plantáž se nachází v blízkosti továrny na výrobu kondomů a tak se minimalizuje uhlíková stopa.

 

Fair Trade - Kondomy se vyrábí v Malajsii a místní zemědělci a dělníci mají férové podmínky. Za svoji práci dostávají pravidelnou mzdu a  pracují v příjemném pracovním prostředí. Pro výrobu kondomů není využito dětské práce. Výrobce neničí přírodu v místě výroby, naopak přispívá k udržitelnosti a ke zlepšení životních podmínek pro místní obyvatele.

 

Glycerin - Glycerin obsažený v klasicky vyráběných kondomech způsobuje kvůli obsahu cukru často kvasinkové infekce, které mohou milostný život hodně znepříjemnit. V kondomech Glyde ho nenajdete, a tak se nemusíte zdravotních komplikací bát.

 

Hygiena - Kondomy jsou dobrou alternativou pro ty, kteří nechtějí využívat hormonální antikoncepci. Kromě toho, že zabraňují nechtěnému početí, mají na rozdíl od pilulek velkou výhodu v tom, že brání i přenosu pohlavních chorob. Kondomy lze navíc využít jak při klasické souloži, tak při análním nebo orálním sexu.

 

Infekce - Tím, že kondomy neobsahují zbytečně moc chemických látek, nemusíte se bát infekcí a podráždění, které vzniká například při kontaktu s nonoxynolem-9 nebo s benzokaynem.

 

Jistota - I přesto, že jsou kondomy velmi tenké, jsou pevné a můžete se na ně spolehnout.   Při milování vás ochrání nejen před nechtěným početím, sexuálně přenosnými chorobami, ale i před alergickými reakcemi vašeho těla. Kvalita výrobce je ověřená mezinárodní certifikací a jejich výrobky jsou pro evropský trh přísně testované.

 

Kasein - Při výrobě běžných kondomů se používá kasein - bílkovina z kravského mléka, do které se kondomy namáčejí. Tato bílkovina společně se směsí dalších chemických látek zaručuje hladký a jemný povrch. U kondomů značky Glyde je kasein nahrazený výtažkem z ostropestřce.

 

Latex - Kondomy značky Glyde jsou vyráběny z přírodního latexu,  který se získává z kaučukovníku. Pro výrobu není nutné stromy kácet, pouze se nařízne kůra a ze stromu začne samovolně vytékat tzv. kaučukové mléko. Z toho se za pomoci vulkanizace vyrábí přírodní latex.

 

Milování - Pokud milujete svoji partnerku či partnera a společně dohromady milujete zvířata a životní prostředí, jsou kondomy Glyde jasnou volbou.

 

Nepříjemný zápach - S typickým latexovým nepříjemným zápachem se u kondomů Glyde nesetkáte. Díky dvojitému vymývání při výrobě se tento pach snížil na minimum. Můžete si tedy bez obav užít kondomy bez parfemace a nebo s přírodní vůní.

 

Ostropestřec  -  Při výrobě veganských kondomů Glyde je nahrazen kasein získávaný z kravského mléka výtažkem z ostropestřce. Tento bodlák obsahuje podobné látky a zanechává povrch kondomů hladký a příjemný na dotek.

 

Příchuť - Díky přírodní parfemaci si můžete užít zábavu s kondomy s ovocnou příchutí. Doporučujeme vyzkoušet například jahodovou příchuť.

 

Red ribbon -  Zakoupením kondomů označených symbolem Red Ribbon přispíváte na celosvětový boj s virem HIV.

 

Silikonový olej - Kondomy Glyde jsou lubrikovány slabou vrstvou 100% silikonového oleje, který je hypoalergenní.

 

Tloušťka - Oproti běžným kondomům jou kondomy značky Glyde tenčí a síla latexové stěny je 0,062 mm. Díky patentovanému způsobu výroby dvojím namáčením jsou kondomy takto tenké, ale i přesto velmi spolehlivé.

 

Velikost balení - Pokud chcete vyzkoušet, jak vám kondom padne, můžete zakoupit kondomy po jednom kusu. Pokud plánujete vášnivý víkend, nebo chcete mít doma zásobu “co kdyby...” zvolte větší balení po 10 kusech.

 

Zodpovědnost - Pokud se rozhodnete používat kondomy Glyde, ochráníte nejen sebe a vaši partnerku či partnera, ale také živočichy, kteří nejsou při výrobě kondomů zneužíváni.

 

Životní prostředí - Výroba kondomů je přísně kontrolována a dbá se, aby byly dodržovány postupy Fair Trade. Při výrobě kondomů se nepoužívají geneticky modifikované rostliny.

 

 

Přejeme vám příjemnou zábavu s kondomy Glyde! ;-)

 

 

Autor: Radka Fučíková

Zpět do obchodu