AHOJ! Vítám Tě:) Že jsi to TY, dám ti tajnou slevu -10%. Použij kód Joga10 :)

Silikony v kosmetice - zachrání vám pleť přírodní krém?

Silikony a jejich používání v kosmetice jsou poslední dobou velmi diskutovaným tématem. Jaký je vlastně jejich úkol v produktech? Mohou být zodpovědné za nedokonalosti vaší pleti?

 

Proč jsou silikony tolik oblíbené?

Do produktů jsou přidávány hlavně pro své vyhlazující účinky. Během chvilky vyplní drobné linky a póry, takže se pleť zdá vypnutější. A to je samozřejmě to, na co my ženy slyšíme. Efekt je bohužel pouze krátkodobý. Večer s odlíčením odstraníme i vrstvu silikonu a je po parádě. Zajišťují také jednoduchou aplikaci produktu, snadnou roztíratelnost a sametově jemnou konzistenci.

 

Co je však jejich největší výhoda?

Silikony jsou finančně nenáročné na výrobu. Čím více jich firmy použijí, tím více ušetří. Toho samozřejmě v hojné míře využívají a v podstatě tak kosmetické výrobky “ředí”. Získají pak produkt s menšími výrobními náklady.

Tyto praktiky jsou ale celkem nespravedlivé k vaší peněžence, nemyslíte? Zaplaťte si raději za kvalitní přírodní suroviny, než za produkty plné silikonů.

 

Další fakt, který nahrává přírodním krémům je, že silikony nepřináší naší pleti žádné benefity. Naopak jí mohou i škodit. Na povrchu pokožky totiž vytváří neprodyšný film. Ten nám sice zajistí krásnou, vyhlazenou pleť bez linek a pórů, na druhou stranu, pleť pod touto vrstvou nemůže dýchat.

To způsobuje tvorbu většího množství mazu, zanášení pórů, tvorbu pupínků a černých teček.

Produkty s obsahem silikonů je důležité večer opravdu pořádně odlíčit, jinak mohou zůstávat na pleti přes noc. Během spánku se pleť čistí a regeneruje, takže vrstva silikonových produktů je problém.

 

Vliv silikonů na přírodu

Pokud se zajímáte o ekologii, určitě je dobré zmínit, že silikony mají negativní vliv také na životní prostředí. Nejsou totiž biologicky odbouratelné a hromadí se v přírodě. Vzhledem k tomu, že silikony v kosmetice jsou hitem posledních deseti až dvaceti let, není jejich dlouhodobý vliv na životní prostředí ještě stále známý.

 

Nelíbí se vám, jak silikony v kosmetice fungují? Pak není nic jednoduššího než zkusit některý z přírodních krémů. Každý z nás je originál a stejně tak každé pleti sedne něco jiného, nebojte se proto vyzkoušet i několik variant, než najdete ten svůj.

 

                                                                         Kosmetika bez silikonů Eco Cosmetics, Faith in Nature

 

 

 

autor: Barbora Zemková

Zpět do obchodu