AHOJ! Vítám Tě:) Že jsi to TY, dám ti tajnou slevu -10%. Použij kód Joga10 :)

Kosmetika bez parabenů: objevte 3 zásadní důvody, proč ji vyzkoušet

Parabeny se v kosmetice využívají jako konzervanty. Působí proti plesnivění, bakteriím i mikroorganismům. Díky nim si kosmetické produkty déle udrží svou účinnost. Proč jsou tedy tolik diskutovaným tématem?

 

Na začátek jedna dobrá zpráva. Přestože parabeny nemají moc dobrou pověst, jsou považovány za bezpečné a zdravotně nezávadné. Používají se po desetiletí a existuje řada studií o jejich dlouhodobém působení. V současné době jsou povoleny čtyři typy parabenů: metylparaben, propylparaben, ethylparaben a butylparaben.

 

Chemický koktejl pro pleť i přírodu

Velkou nevýhodou parabenů je chemický původ. Vznikají umělou cestou a pro tělo nejsou přirozené. To je spojeno také s tím, že se těžko odbourávají v přírodě. Pokud se aktivně zajímáte o životní prostředí, máte první pádný důvod sáhnout po krému bez parabenů.

 

 

Alergie mají zelenou

Parabeny v kosmetice také mohou způsobovat alergie. Reakce je vzhledem k jejich rozšíření v kosmetice celkem běžná. Problémem je i to, že se hromadí na pokožce. Během dne si na sebe průměrná žena namaže zhruba 12 produktů s parabeny.

 

 

Je možná spojitost s rakovinou?

V současné době se také odborníci zabývají souvislostí mezi parabeny a rakovinou prsu. V těle se totiž parabeny chovají jako ženské hormony - estrogeny. Zvýšené estrogenní působení pak může podněcovat rakovinné bujení. U žen parabeny mohou zapříčinit tvorbu velmi odolné tukové tkáně, především na stehnech a zadku. Zároveň také působí na hladinu testosteronu u mužů, což vede ke snížení plodnosti.

 

Omrkněte nabídku krémů bez parabenů. Dnes známe škálu možností, čím chemické látky nahradit, aby byly produkty stále účinné. Používají se například kyseliny a jejich soli, které přirozeně najdeme třeba v ovoci.

 

                                                                                                                               Naomi BioCosmetics

 

 

 

 autor: Barbora Zemková

 

Zpět do obchodu