S jógamatkou na cestách

Obejít se na dovolené u moře bez jógy je pro mě už nemyslitelné. Teplý vzduch, sluníčko, moře a ranní pozdravy slunci jsou prostě srdcovka. Letos jsem si s sebou přibalila i cestovní jógamatku značky Aryama. Prozradím vám, jaké to bylo a proč byste si jógamatku měli vzít k moři i vy!

 

Před cestou

Balení na dovolenou nemám moc ráda. Člověk se vždy musí zamyslet nad tím, co vezme s sebou a s čím se bude muset po dobu odjezdu obejít. Letos jsem ale věděla, že cestovní jógamatka nesmí v kufru chybět.

Zvolila jsem cestovní jógamatku Shapes, která je velmi tenká a váží jen pár set gramů. Díky tomu, že má tloušťku opravdu jen 1 mm se s ní skvěle manipuluje a vejde se všude. Kromě toho, že jde klasicky zarolovat, je možné ji taky složit jako tričko “na placato” a tím pádem se snadno přizpůsobí aktuálně volnému prostoru v zavazadle.

Tentokrát jsem jela s kufrem, takže jsem byla limitována pouze vahou zavazadla, ale i do cestovatelského batůžku by se jógamatka vešla bez problémů. Mám to vyzkoušené při cestách na chalupu, kde mi jógamatka také dělá společnost při cvičení na zahradě.

 

 aryama

 

U moře

Ano, i pro mě je dovolená čas, kdy jdou zpravidla zásady zdravého životního stylu stranou a je to čas ochutnávání všech exotických dobrot a slastného povalování po pláži. Tentokrát jsem se ale opravdu nechtěla jen tak nečinně válet u vody. Jóga jako součást mého života přece patří i na dovolenou, tak proč si protažení těla a zklidnění mysli odpírat?

Při cvičení na oblázkové pláží jsem procvičila rovnováhu. Udržet balanc není často snadné ani na rovné podlaze jógového studia, natož pak v místě, kde se musíte udržet na velkých kulatých valounech, ale i tak je cvičení v těsné blízkosti šplouchajících vln velmi příjemné.

 

 jogamatka na pláži

 

  

Na písečných plážích se cvičí o poznání lépe. Povrch je rovnější a navíc i skrze jógamatku příjemně hřeje do chodidel. Svěží přímořský vítr ochlazuje tělo a pozdrav slunci se najednou cvičí o dost lépe než v Brně. :-)

 

 aryama jogmatky na pláži

 

 

Ve volných chvílích jsem podložku používala místo ručníku k ležení. Mořská sůl, ani písek jí totiž nijak neublíží, jen je potřeba se o ní poté správně postarat.

Po návratu

Po každém návratu z pláže je samozřejmě nutné jógamatku pořádně vyklepat. Ani ne tak kvůli tomu, že by jí zrnka písku nějak poškodila, ale spíše proto, abyste si do hotelového pokoje nebo apartmánu nezanesli půlku pláže.

Pokud se na jógamatce objeví stopy po soli, stačí ji pomocí jemného kartáčku a vody vyčistit. Skvrny by měly jít snadno dolů.

Při delším pobytu na přímém slunci mohou vyblednout barvy mikrovlákna, ale na vlastnosti jógamatky by slunce negativní vliv mít nemělo. Na pružnost a ohebnost jógamatky se můžete spolehnout jak při domácím použití, tak na cestách.

 

 podložky na jogu neklouzavé

 

 

A co vy a jóga na cestách? Berete s sebou taky jógamatku k moři? Cestovní jógamatka jako parťák vás doprovodí na všech vašich jógových cestách. Vybírejte z designových cestovních jógamatek na Aryama.cz.

 

 

 

Zpět do obchodu