AHOJ! Vítám Tě:) Že jsi to TY, dám ti tajnou slevu -10%. Použij kód Joga10 :)

Jin jóga - jóga pro ty, kteří nespěchají

Symbol jin a jang asi známe všichni - černá a bílá spojené v jednoduchém ornamentu, ve kterém se vzájemně doplňují v čínské symbolice světlo a tma. A stejně jako má světlo protiklad ve tmě, mají i dynamické styly jógy svůj protiklad ve formě pomalé a klidné jin jógy.

 

Láska až na druhý pohled

 

Ne každý si ji oblíbí napoprvé, ale pokud jí dáte šanci podruhé nebo potřetí, jistě poznáte prospěšné účinky jin jógy na vlastní kůži. Jin jóga učí trpělivosti, vytrvalosti a naslouchání vlastnímu tělu. O to ostatně jde především. Výdrž v jednotlivých ásanách je oproti jiným druhům jógy poměrně dlouhá. Doporučuje se setrvat v pozici minimálně 3 - 5 minut, zkušení jogíny mohou vytrvat však i 20 minut a déle. Dlouhou výdrží se aktivují kromě běžných svalů i pojivové tkáně, které jsou uloženy hlouběji u kostí.

 

Uvolnit se a dýchat

 

Pokud se do pozice dostanete je důležité se jí zcela poddat a uvolnit se. Relaxovat a užívat si to. Pokud se totiž v pozici neuvolníte, bude vám setrvání v ní nepříjemné a může dokonce bolet. Ideální je uvědomit si svou přítomnost a jen se do pozice plně ponořit. Pokud ásany propojíte s hlubokým jógovým dechem, budou působit velmi očistně na celé tělo.

Hlubokým dechem odcházejí blokády a my sami se zbavujeme psychických zátěží i zátěží, které nosíme ve svých fyzických tělech.

 

Pro každý orgán něco

 

Klidná jin jóga se věnuje zejména plicím a tlustému střevu. Plíce přijímají dech, který pohání všechny orgány a ozdravuje celé tělo a tlusté střevo nám zase pomáhá při odstraňování nečistot a odpadů z organismu. Pravidelné cvičení jin jógy může pomoci odstranit i některé z dlouhotrvajících zdravotních problémů, jako například bolestivou menstruaci, narušenou imunitu, trávicí potíže apod.

 

Překonat sám sebe

 

Dost často bývá jin jóga popisována jako tichý vnitřní boj, který vede člověk sám se sebou a je to vlastně pravda. Jen málokomu se na povel povede uvolnit tělo i mysl. Nicméně, pokud se  podaří, jedná se o velmi nevšední zážitek.

 

 

korková podložka na jógu, ekologické jogamatky

 

Co vy? Troufnete si na to vyzkoušet jin jógu?

Dejte jí šanci třeba na korkové jógamatce.

 

 

 

Autor: Radka Fučíková

Zpět do obchodu