Esenciální oleje - namíchejte si atmosféru na míru

Esenciální oleje mají velkou moc. Mohou vám zlepšit náladu, uklidnit vás, ukolébat ke klidnému spánku a nebo vás nabudit na pořádný výkon. Podívejte se s námi na nejpoužívanější rostlinné aromatické oleje, které mohou najít využití i u vás doma.



Tea tree - patrně nejznámější a nejpoužívanější esenciální olej. Olej z čajovníku australského má skvělé antiseptické, antibakteriální i antivirové účinky. Při použití v nosném oleji vám pomůže při léčbě akné a podrážděné pokožky. Používá se i jako dezinfekce či při ošetření vlasové pokožky s lupy.

 

Citron - citrusové vůně jsou povzbudivé a nabíjejí novou energií. Olej z citronu také pomáhá řešit problém s lupy. Kromě toho má i přirozeně pozitivní vliv na psychiku. Pár kapek v aromalampě umí během pár minut zlepšit náladu a vykouzlit úsměv na rtech. Citronový olej může také efektivně pomoci i s úklidem domácnosti. Nejenže ji celou provoní, ale navíc může posloužit i jako levný čisticí prostředek.

 

Sílu citronu a tea tree oleje si můžete užít v mýdlu od značky EcoCosmetics.

 

Levandule - stejně jako na levandulových polích ve francouzské Provence si můžete užít osvěžující vůni levandule i u vás doma. Levandule má úžasnou vlastnost zklidnit rozjitřenou mysl. Snadno vás ukolébá ke klidnému spánku, utlumí bolest a zbaví vás stresu. Pokud si byt provoníte levandulí, bude se vám lépe dýchat. To se zejména v zimních a jarních měsících, kdy nás trápí rýma, hodí.

 

Pačuli - Jemná smyslná vůně, která vás uvede do pohody a příjemně navnadí třeba na pěkný večer ve dvou - to je pačuli. Dřevité až balzamické tóny uvolňují mysl a působí jako mírné afrodiziakum. Pačuli se také hodí jako vůně vhodná při meditaci, protože zklidňuje mysl a zbavuje stresu či obav.

 

Růže - růžový olej je prospěšný zejména pro ženy. Stejně tak, jako růže potěší oko každé ženy, tak růžová vůně potěší ženskou psychiku. Olej z damašské růže patří mezi luxusní oleje a má velmi příznivé účinky při bolestivé menstruaci či při klimakterických změnách.

 

Jasmín - stejně jako pačuli, je jasmín známý pro své afrodiziákální účinky. Zbavuje stresu, obav či nepříjemných myšlenek. Dokáže zklidnit a uvést do stavu příjemné blaženosti. Olej z jasmínových květů zlepšuje i dýchání a imunitu. To se v současné situaci více než hodí.

 

Kadidlo - kadidlo je považováno za jeden z nejsilnějších éterických olejů. Zmínky o jeho používá se objevují již v Bibli a dodnes patří k nejoblíbenějším. Příjemná balzamická dřevitá vůně uzemňuje a uvolňuje cestu ke spirituálním prožitkům. Kadidlo se hodí použít při meditaci a při odpočinku.  Kadidlo můžete nalézt i v kosmetice, např. v krému s omlazujícími účinky od značky Kvitok.

 

Máta - máte je na našem území jednou z nejrozšířenějších bylinek. Má úžasné osvěžující a ochlazující účinky. Hodí se proto používat mátový olej v teplejších měsících. Máta také umí ulevit od potíží s nadýmáním a stravováním. Skvěle také odpomůže od bolestí hlavy.

 

Esenciální oleje. Vůně. Jóga a relaxace.

 

Meduňka - éterický olej z meduňky přináší klid a úlevu. Jako mávnutím kouzelného proutku vás dokáže zbavit smutku a špatné nálady. Nakapejte pár kapek do aromalampy, kterou si zapalte před usnutím a nechte se ukolébat do příjemného klidného spánku.

 

Smrk - pokud milujete vůni lesa, pak je pro vás smrkový esenciální olej to pravé. Smrková vůně dokáže uklidnit, zbavit nepříjemných myšlenek a také vás stejně jako procházka po lese dodá novou energii.

 

Ylang Ylang - sladce orientální vůně probouzí představivost a fantazii. Zbavuje stresu a také má afrodiziakální účinky. V nosném oleji se hodí pro ošetření zralé pleti. Pomáhá totiž hydratovat pokožku a bojuje proti mělkým vráskám.

 

Skořice - pokud potřebujete rychle prohřát celé tělo, vyzkoušejte přípravek se skořicovým olejem. Skořice dokáže výrazně prokrvit celé tělo a je účinným pomocníkem v boji s celulitidou. Pokud nakapete pár kapek skořicového oleje do aromalampy, užijete si příjemnou vůni, které vás zbaví stresu, napětí i bolesti hlavy. Za zmínku stojí i afrodiziakální účinky.

 

Bergamot - náročné pracovní úkoly i přípravu na zkoušky hravě zvládnete s bergamotovým olejem. Příjemné citrusové aroma vás povzbudí, nabije novou energií a zaplaví optimismem. Bergamot se skvělým pomocníkem i při rýmě a nachlazení.

 

O blahodárných účincích aromaterapie si můžete přečíst v článku Zázrak zvaný aromaterapie na našem blogu.

 

Účinky aromaterapie na sebe můžete nechat působit při běžných denních činnostech nebo třeba při léčivé meditaci.

 

 

Zpět do obchodu