3. Díl - Kam na jógu v Brně - Studio YOGA i-D

 

V dalším dílu našeho jógového putování po Brně se vypravíme do zbrusu nového jógového studia YOGA i-D přímo v centru Brna.

YOGA i-D je nové, moderní studio, které působí v Brně od roku 2019. Najdete ho v Poštovské ulici 3 ve druhém patře budovy bývalé pošty. Na první pohled nás zaujal neobvykle velký a vzdušný prostor v minimalistickém stylu, ale s výraznými barevnými akcenty. Sedícího Buddhu a další “tradiční” atributy českých jógových studií byste tu ale hledali marně. Jediným symbolem, ze kterého jde usoudit, že v prostorách bývalého poštovního úřadu nejde jen o prosté cvičení, ale i o posílení naší mysli je modifikovaná mandala v optimisticky žluté barvě v prostoru recepce.

 

Jóga v Brně, jógová studia v Brně.

 

Z lekcí, které YOGA i-D nabízí si vyberou jak začátečníci, tak pokročilí jogíni, a aby bylo opravdu z čeho vybírat, nabízí studio až 40 lekcí týdně. Poloha v centru Brna je výhodná především pro ty, kteří v centru pracují. Na lekci jógy si můžete do YOGA i-D zajít po ránu, v obědové pauze i ve večerních hodinách. 

Podle nálady a aktuálního rozpoložení si můžete vybrat z klasických lekcí Astanga, Hatha či Vinyasa jógy, protáhnout záda při Yin-yang józe a nebo spálit kalorie při dynamické Power józe. Pro nastávající maminky jsou připravené lekce Gravid jógy a vzájemnou partnerskou důvěru a komunikaci si můžete ověřit při lekcích zábavné Akro jógy. Pro ty, kdo si chtějí především vyčistit hlavu, důkladně protáhnout tělo a třeba i zapracovat na své vnitřní duchovní stránce, jsou tu pomalé a meditativní lekce Yin jógy či Relax jógy. Jako v každém jógovém studiu jsou i v YOGA i-D otevřené dveře pro jogíny všech věkových kategorií. Zkušení lektoři nabízejí různé možnosti a vy a vaše tělo cvičíte podle vlastních možností. To vše v přátelské a pohodové atmosféře.

Kromě pravidelných lekcí si můžete užít i nepravidelné víkendové workshopy zaměřené na zlepšování pohybových dovedností a celkový osobní rozvoj. Nejen, že se něco dozvíte, ale ještě se můžete zdokonalit třeba v dělání stojek a nebo se nechat zasvětit do tajů astanga jógy.

 

Jógová studia v Brně.

 

Majitel jógového studia Zdeněk Havlíček se k józe dostal vlastně náhodou. Hledal protiváhu k sedavému zaměstnání a zpočátku nad vlastním studiem vůbec nepřemýšlel. Jóga si pomalu, ale jistě nacházela místo v jeho životě  a v současnosti je nejen majitelem, ale také jedním z lektorů, kteří předávají své zkušenosti všem, kdo touží rozhýbat své tělo a zklidnit mysl. 

Zdeněk má do budoucna se studiem velké plány. Cílem je rozšířit stávající sál ještě o jednu místnost a umožnit tak ještě větší pestrost nabídky. K tomuto cíli ale vede ještě dlouhá cesta. Rekonstrukce prostorů je nákladná, a Zdeněk se rozhodl k financování formou crowdsourcingu, který je v plánu po znovuotevření studia po koronové pandemii. Každý jogín tak může “přiložit ruku k dílu” a přispět podle svého uvážení na vznik nového krásného prostoru v Brně. 

I přesto, že současná vládní protiepidemická opatření jógovým studiím příliš nepřejí, nehází YOGA i-D flintu do žita. Jógové lekce probíhají alespoň on-line formou live-streamů na Facebooku. Vyzkoušet jógu v podání lektorů z YOGA i-D si tedy nyní můžete v pohodlí vašeho domova.

 

My studio YOGA i-D můžeme doporučit všem, kteří mají rádi pestrost a dynamičtější lekce rádi kombinují s klidnějšími styly. Velkou výhodou je dobrá dostupnost v centru města a přátelská atmosféra.

 

Více informací o lekcích a workshopech se dozvíte na www.yogaid.cz.

 

 

Zpět do obchodu