2. Díl. Kam na jógu v Brně - Yoga Shala

 

yogasalabrno_logo

 

 

Pokračujeme v testování míst, kde si v Brně můžete užít parádní jógové lekce. Tentokrát jsem zavítaly do sympatického jógového studia Shala Yoga BrnoStudio Shala Yoga najdete kousek od centra města, kousek od zastávky Hybešova. Jde o menší komornější studio, které má příjemnou intimní atmosféru. Na lekci se vejde maximálně 9 osob, což je tak akorát.

 

My jsme měly tu čest, že jsme mohly zavítat na speciální májovou lekci věnovanou otevírání srdeční čakry. Lekce se konala ve středu 1.5. od 8:15 a kapacita cvičebního sálu byla zcela naplněna, i přesto, že se jednalo o státní svátek.

 

Protože je máj, lásky čas, je důležité vnímat lásku, ale i ji na oplátku vracet a cítit ji z hloubi své duše. Nepodmíněná a všeobjímající láska sídlí v našem srdci a i když si to většinu času neuvědomujeme, jsme ji schopni všichni. Cílem hodiny bylo probudit a očistit 4. čakru. Vlastně jsme prováděli takový velký jarní úklid našeho svědomí a zbavovali se všeho, co by nás mohlo omezovat a brzdit.

 

aryama přírodní kosmetika veganská netestovanákorková jogamatka aryama neklouzavá eko

 

Cvičení pod vedením lektorky Lenky bylo poměrně dynamické. Využívaly se bločky i pásky, díky kterým jsme intenzivně protáhli celé tělo. Cvičení bylo po celou dobu prokládáno mocnou mantrou „JAM”, která je se srdeční čakrou spojena. Pokud máte zkušenosti s čakra jógou, tak jste se jistě již s podobnými lekcemi setkali, pro nás to bylo nové a netradiční.

Po hodině cvičení následovala intenzivní relaxace s vizualizací oblasti 4. čakry. Zpěvem matry „OM” a „Shanti”

Po cvičení jsem se domů vracela s dobrou náladou a tak nějak lehčí, uvolněnější. Během cvičení se mi v hlavě vybavilo několik vzpomínek spojených s kladnými, ale i zápornými emocemi. Prostřednictvím dechu a intezivního zapojení mysli jsem se s nimi dokázala vypořádat.

V Shala Yoga nabízejí mnoho lekcí v průběhu celého týdne. Je jen na vás, zda zvolíte některou z intenzivnějších lekcí a nebo dáte přednost pohodě a relaxaci. Určitě se také vyplatí sledovat webové stránky a nebo FB studia, kde najdete info například o chystaných seminářích se zajímavými hosty.

 

 Rozvrh lekcí a bliží informace naleznete na http://www.yogashalabrno.cz/.

 

 

 

Zpět do obchodu